Pre-incalziti cuptorul la 200 ° C.
Amestecati faina, sarea, zaharul, praful de copt și bicarbonatul de sodiu intr-un bol mare. Peste amestec se adauga uleiul si se framanta pana cand se formeaza un aluat faramicios.
Se adauga lapte sau lapte batut doar pana cand se inmoaie aluatul.
Apoi, aluatul se pune pe o suprafata intinsa presarata cu faina si se framanta usor de 10-12 ori sau pana cand nu mai este lipicios. Impartiti aluatul in jumatate, tamponati usor si rulati fiecare jumatate intr-un cerc de circa 20 cm si 1 cm grosime. Taiati biscuitii folosind o forma speciala.
Biscuitii se pun in tava pe o foaie de copt neunsa . Folosind o pensula acestia se ung cu lapte si apoi se baga la cuptor pentru 15-18 minute.
Numar de portii: 9-12 biscuiti
Sfat: Acesti biscuiti pot fi serviti cu unt indulcit cu miere. Amestecati 1 ceasca (225 g) de unt si 160 ml de miere pana cand obtineti un amestec omogen. Amestecul obtinut se pune la frigider pentru a se intari si se scoate cu 10 minute inainte de a fi servit.
Sfatul Colonelului: Pe post de taietor de biscuiti folosesc un borcan de dulceata sau mancare de bebelusi.